lauantai 22. kesäkuuta 2013

Pohdintaa häkistä..



 Ihan ensiksi haluan painottaa, että sokeriorava ei ole häkkieläin. Se tarvitsee päivittäin lähes rajoittamattoman määrän liikuntaa ja virikkeitä. Tämän lajin tarvitsemaa häkkiä ei saa ostettua valmiina, joten suurin osa harrastajista tekee ne itse. Omat minimi mittani ovat L 60cm, S 40cm ja K 195cm, korkeus on aina leveyttä ja syvyyttä tärkeämpää, sillä nämä eläimet elävät luonnossakin latvustoissa. Niillä on turvallisempaa ja stressittömämpää olla, mitä ylempänä ne saavat nukkua. Alas ne tulevat lähinnä syömään ja etsimään itsellensä uusia virikkeitä.






Sokrut rakastavat häkin takaseinässä olevaa verhoa.


Häkin rakennusmateriaalit ja hinnat:

Bestå kaappi ikeasta 65 euroa
Vitriini ovi 75 euroa
Jalat Bestå kaappiin yht 20 euroa
Ilmastointi ritilät 5 kpl yht 15 euroa

Sisustus:
Varho vaijeri ikeasta 5 euroa
Verhot ikeasta 9,95 euroa
Tekoturkiksesta tehty pussukka eurokankaasta yht 10 euroa
Pesämaja Faunattaresta 13 euroa
Rottinkiputki Faunattaresta 12 euroa
Olkiputki Megaeläimestä 10 euroa
Olkipallo Mustista ja mirristä 7 euroa

Puut leppää ja haettu ilmaiseksi omasta metsästä.

Muut tarvikkeet: Ruuveja puiden kiinnittämiseen, akkuporakone, tynnyriterä ilmastointi ritilöitä varten, nippusiteitä ja kiinnitys koukkuja muita sisustuksia varten.

 

Ruokinnan olen hoitanut häkin pohjalta pieneltä lautaselta, sillä nämä kaverit saivat kaikki ylemmäs kiinnitettävät astiat tiputettua. Juomapullon olen taas sijoittanut koukulla pesämajan viereen, koska siitä on helppo käydä hörppimässä jos kesken unien tulee jano.


Häkin päivittäiseen puhdistukseen kuuluu ruoka astioiden pesu. Tarvittaessa vaihdan lattialla olevan paperin, mutta yleensä se tehdään kaksi tai kolme kertaa viikossa. Samalla myös puhdistan rätillä ja miedolla pesi aineella häkin pohjan, seinät ja ikkuna lasit

Porkkanaa, vesimelonia, mansikoita ja vesikrassia. Keskellä on päivittäinen vitamiini annos.
                                                              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti